• Heatsail
Heatsail

Tuinmeubeltrends 2021

Een tuin is meer dan een stuk grond waar gras groeit. Door een stijging van de temperaturen in België en de aanhoudende pandemie is onze tuin meer en meer het verlengde van onze woonkamer geworden. Buitenleven is een begrip waar je niet om heen kan. Hieronder schetsen we kort even de nieuwigheden op vlak van tuinmeubels anno 2021. 

florence

Trend 1: tuin als 2de woonkamer

Net als in je woonkamer, kan je er gezellig aperitieven met vrienden, barbecueën met het gezin, of gewoon genieten van de rust. Daarom mag er best wat meer aandacht besteed worden aan de tuin. Ga hem optimaal benutten en creëer de luxe en het comfort van binnen ook buiten. Bij Meubili beschikken we over een groot aanbod tuinmeubelen en accessoires om je volledig thuis te voelen in je tuin.

Tips om jouw tuin als tweede woonkamer te maken:

 1. Comfortabele tuinmeubels
  • Drukke dag achter de rug? Kom helemaal tot rust in één van onze loungemeubels of ligbedden. Sit back and relax!
 2. Grote eettafel
  • Eten en drinken brengt mensen bijeen, dat is zeker! Een tafel moet daarom naar wens voldoen. Geen plaats voor een grote eettafel? Kies dan voor één van onze uitschuifbare tafels.
 3. Aankleding
  • Een kale muur fleur je zo op met wanddecoratie of wat weelderige planten.
 4.  Hoekjes
  • Een grote tuin toont de ruimte, maar is vaak ongezellig. Creëer sfeer door verschillende hoekjes in de richten. Een kleine tuin is al gezellig op zich, maar kan zeker wat extra kleur gebruiken.
 5. Slecht-weer-vandaag
  • Geen probleem voor de tuinmeubelen van Meubili! Onze All Weather Kussens mag je gewoon buiten laten liggen tijdens de lente en zomer en na een regenbui geniet je meteen terug van droge kussens dankzij de Quick Dry Foam.

En dan, muziekje op, boekje erbij, glaasje in de hand en zo vier je telkens weer vakantie in je eigen tuin.

Trend 2: Teak tuinmeubels

Natuurlijk schoon en weinig onderhoud. Tegenwoordig letten consumenten op wat ze kopen en dat merk je zeker ook in hun keuzes qua tuinmeubelen. Er wordt vaak gekozen voor Teakhouten tuinmeubels. Dit is een zeer geschikt materiaal tegen allerlei weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Ze zijn niet alleen makkelijk te onderhouden ze geven ook een natuurlijk aanzicht aan je tuin. Deze naturelle karakterlook verkrijg je door de jaren heen, waarbij het kleur van het meubel steeds grijzer wordt. Los daarvan, blijft het teakhouten meubel ijzersterk van kwaliteit en gaat levenslang mee.

Piet Boon

Trend 3: Gezelligheid met vuur en verwarming

Op momenten dat het net iets frisser begint te worden, zorgen vuurtafels, tuinhaarden of heaters voor net dat tikkeltje meer. Niet alleen de warmte zorgt voor extra sfeer, ook het uitzicht van zo’n warmer vormt de nieuwe eyecatcher in jouw tuin.

Heatsail

Trend 4: All-in one lounge/ligbed

De nieuwe all-in one lounge van bijvoorbeeld Liyo (Demi) collectie kan je zowel als ligbed en als lounge gebruiken. De innovatieve werking zorgt ervoor dat je deze in allerlei vormen kan opstellen. Functionaliteit en tijdloze uitstraling zorgen voor een meerwaarde in uw tuin.

Forte