Meubili - Onderhoud

Onderhoud

Hoe onderhoudt u het beste uw tuinmeubelen?

Tuinmeubelen en terrasmeubelen moeten heel wat weersomstandigheden doorstaan. Sneeuw, regen, vrieskou, een zomerse hittegolf …  Ons klimaat kent behoorlijk wat grillen en onze buitenmeubelen moeten dat allemaal probleemloos trotseren. Tijdens de winter kunt u uw tuinset alvast beschermen met een gepaste tuinhoes.

Tuinmeubelen in textilene / batyline vragen een eenvoudig onderhoud. Een geregelde reiniging met Meubili Textilene Cleaner volstaat om de meubelen zo goed als nieuw te houden.

Roestvrij staal en aluminium hebben een grotere aantrekkingskracht op vuil en stof, en vragen daarom geregeld om een ‘poetsdoek’ zodat het gelakt aluminium en het roestvrij staal mooi glanzend blijft. Een geschikt product hiervoor is Meubili Alu / Inox Cleaner.

Teakhout bevat van nature een hoog oliegehalte waardoor het uitermate bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en dus bijzonder geschikt is voor buitenmeubelen. Teakhouten meubelen vereisen geen speciaal onderhoud. We adviseren om teakmeubelen die dag in dag uit buiten staan eenmaal per jaar te reinigen met een Meubili Teakhout Cleaner, om mos, groenaanslag en andere onzuiverheden te verwijderen. Steeds afspoelen met proper water, en in geen geval een hogedrukreiniger gebruiken!

Om de teakhouten meubelen te beschermen tegen vlekken van voeding en drank, is het raadzaam om deze te behandelen met een Meubili Teakhout Protector. Op die manier wordt het hout vuil- en waterafstotend.

Teakhouten meubelen die buiten staan zullen na verloop van tijd verweren, en de oorspronkelijk bruine kleur zal geleidelijk evolueren naar een zilvergrijze patine. Deze vergrijzing is normaal en doet helemaal geen afbreuk aan de kwaliteit van het hout, noch van het meubel.

Alle onderhoudsproducten met bijhorende gebruiksaanwijzing zijn verkrijgbaar bij Meubili.