• Kristalia
  • Talenti
  • Dedon
Kristalia
Talenti
Dedon

Hoe kies je een lounge(set)?

Hoe kies je een lounge(set)? = Dit zijn tuinmeubelen waarin u heerlijk kunt ontspannen. Vaak bestaat het uit een hoekbank, één of twee stoelen en een tafel.

 

  1. Meten is weten

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin je de loungeset gaat plaatsen. Heb je een ruim balkon of een bescheiden terras? Het is handig om te weten hoeveel plaats je hebt, rekening houdend met planten, accessoires of terras verwarming. Meet de ruimte op en bekijk goed in welke positie je de lounge zou willen plaatsen.

 

  1. Materiaalkeuze

Is jouw woonstijl modern, strak of eerder romantisch landelijk? Binnen elke stijl past een perfecte lounge. Onze sets zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen. Maar welke stijl past nu net bij jou? Of eerder bij jouw tuin? In een moderne tuin kun je kiezen voor een lounge met een strakke uitstraling, zoals een aluminium loungeset. Dit materiaal straalt rust uit. In een landelijke tuin zie je vaak houten loungesets. Teak heeft een rustieke look en zal in verloop van tijd een grijze kleur krijgen.

 

  1. Comfort

Een lounge geeft jouw tuin een echt wauw gevoel. Maar daarnaast telt ook het comfort. Bij het uitkiezen van een lounge is het belangrijk aan te geven of je graag heerlijk onderuit wil zakken of eerder een actieve houding aan neemt? Er zijn comfortabele zit- en rugkussens voor elk doeleinde.

 

  1. Regen?

All-weather loungesets, al van gehoord? Deze lounges zijn voorzien van een weersbestendig frame. Daarop liggen kussens uit Sunbrella stof. Deze zijn waterafstotend, UV bestendig en binnenin zit een Quick Dry Foam, waardoor ze snel drogen en ze in de lente en zomer buiten mogen blijven liggen, ook in de regen. Ideaal voor ons wispelturig Belgisch klimaat. Jij hoeft enkel te genieten!

 

  1. Plaats besparen

Heb je weinig plaats, maar zou je toch graag genieten van het comfort van een ligbed en een lounge? Dat kan! Heb je al gehoord van onze all-in one loungeset? Deze lounge kan je gemakkelijk en op 1,2,3 ombouwen tot een ligbed doordat je de uiteinden naar boven kan plaatsen. Onderstaand filmpje toont jou de mogelijkheden!