• winter bbq
winter bbq

Ofyr recepten

De zomervakantie zit er misschien op, maar dat wil niet zeggen dat je de barbecue niet meer kan aansteken.

Om je ook tijdens de koude herfst- en wintermaanden aan het grillen te krijgen, hebben we enkele heerlijke winterse barbecue recepten voor je verzameld. 

hamburgers

MINIBURGERS VAN RUND EN VARKEN

Ingrediënten:

  • ½ kg gemengd rund- en varkensgehakt
  • 250g sobrasoda (spaanse smeerworst)
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2el broodkruim
  • 2 kleine gesnipperde sjalotten
  • ¼ fijngesneden rodekool
  • ½ dl merlot-azijn
  • 2 avocado’s
  • 3el sushiazijn
  • Honing

De rodekool bestrooien met flink wat zout en vervolgens min. 3 uur laten trekken. Spoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. Meng er de merlot-azijn door en zet alles koel weg – het is zelfs beter dat je dit een dag van tevoren doet. Meng het gehakt met de sobrasada, de eieren en het boordkruim. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Kneed het gehakt nu tot hamburgertjes die iets groter zijn dan de diameter van het broodje. Omdat het vlees tijdens het bakken nog wat vocht en vet verliest, krimpt het en zullen de burgers perfect in het broodje passen. Schil vervolgens de avocado’s en snij ze in kleine parten. Besprenkel ze met de sushiazijn, zodat ze niet verkleuren. Bak de hamburgers medium op de kookplaat en geef de doormidden gesneden broodjes ook nog even een krokante korst. Stel ze nu snel samen met de frisse kool en avocado’s. Voor je de bovenkant van het broodje erop legt, bedruip je elke hamburger nog even met wat honing. Het resultaat is een ware smaaksensatie, waar de zoutige zoetzuurheid van de rodekool, de pittige vleessmaken en de molligheid van de avocado en honing een rollercoaster voor je smaakpapillen vormen.

champignons

CHAMPIGNONG ESCARGOT DE LEON

Ingrediënten :

  • 8 bruine Parijse champignons van 4 à 5 cm doorsnede
  • 50g verse boter
  • 40g cecina de buey de Leon (Spaans gedroogd ossenvlees)
  • 12 wijngaardslakken “petit gris”
  • 1 kleine sjalot
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Verwijder de steel van de champignon. Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de slakken fijn, snij de cecina de buey in zeer kleine blokjes. Meng nu alle ingrediënten met een vork en breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Vul de champignons met het botermengsel tot 1cm boven de rand. Leg de champignons op de binnenrand van de OFYR kookplaat, zodat ze onderaan de hitte van de kookplaat en van opzij de hitte van de vlammen krijgen. De boter zal smelten en voorzichtig in de champignon trekken. Dit is op zich al een ware smaakbom. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan wat vers geraspte truffel met een snuifje fleur de sel toevoegen.

Honger naar meer?

In het kookboek van Ofyr kan je maar liefst 72 verschillende recepten terugvinden. 

Voor elk wat wils! 

 

kookboek