• tuinmeubelen - winterproof - meubili
tuinmeubelen - winterproof - meubili
5 gouden tips

Zijn uw tuinmeubelen winterproof?

De herfst is in het land en de winter staat voor de deur. Komende tijd is het aangeraden om zorg te dragen voor uw tuinmeubelen. We geven je graag enkele tips!

1. Alles binnen

Als u beschikt over een groot tuinhuis of grote garage is het meest ideale scenario om alles binnen te plaatsen. Zo verlengt u de levensduur van uw tuinmeubelen aanzienlijk! Van zodra de zon in de lente terug begint te stralen kan u alles terug buiten zetten zonder veel extra werk. Let wel dat de ruimte waar u ze binnen plaatst niet vochtig is. Anders zou u toch voor onaangename verrassing kunnen komen te staan met groene aanslag of schimmel.

Geen garage of tuinhuis? Misschien een afdak waar u de tuinmeubelen kan onder plaatsen? Ook dit zal de levensduur ten goede komen.

2. Niet binnen, toch buiten

Geen garage, tuinhuis of afdak? Helemaal niet erg! Meubili beschikt over waterdichte afdekhoezen in alle maten en vormen. Toch dient u hiermee op te letten dat uw tuinmeubelen ook onder de afdekhoes voldoende verluchting hebben. Zeker bij Teak of Houten tuinmeubels zorgt u best voor een hoog punt in het midden. Zodat water niet blijft liggen en kan wegstromen. Dit kan u bijvoorbeeld doen door in het midden van uw tafel bijvoorbeeld een glas te plaatsen en dan de afdekhoezen erover te plaatsen. 

3. Kussens binnen!

De tuinmeubelen van Meubili kunnen tegen een stootje en ook de 'all weather' kussens mogen in de lente en zomer buiten blijven liggen, maar deze dienen tijdens de winter zeker binnen te liggen en niet onder een afdekhoes. 

4. Pootjes op het droge

Als het enigszins kan dient u de tuinmeubelen, als ze niet binnen kunnen, op het droge te plaatsen. Dit wil zeggen een terras of verharde ondergrond. Het gras is te vochtig en zal uw tuinmeubelen aantasten, wat jammer zou zijn. U wilt toch jaren kunnen genieten van uw investering!

5. Teak en aluminium

Heeft u tuinmeubelen in aluminium, dan heeft u weinig werk na de winter. U kan dit gewoon snel reinigen met een eenvoudig onderhoudsmiddel.

Heeft u tuinmeubelen in teak? Deze hoeft u voor de winter ook niet te behandelen. Erna is het eventueel aangeraden om met een teak cleaner even de tuinmeubelen te reinigen en mocht u dat wensen kan u er nog met een protector er overheen. 


Alles overlopen? Geniet van de winter en straks kan u weer helemaal genieten van de eerste warme zonnestralen op uw terras!